Handelsblogg Mars 2015

HA1, HA2, HA3

HA1

Pontus HA1 ht2014

Pontus i HA1

Den regionala mässan i UF-företagande är ett årligen återkommande evenemang, det största under UF-året! Här får alla UF-företag i Älvsborgsregionen chansen att ställa ut och sälja sina varor och tjänster. Detta är också ett ypperligt tillfälle att marknadsföra sitt UF-företag och nätverka.

Glada i hågen och med en uppgift med sig ut så besökte HA1 Ung Företagsamhets mässa i Borås för första gången. De var indelade i mindre grupper för att kunna skriva reportage, nätverka, blogga om och fotografera inspirerande UF-företag och produkter. Här kommer deras intryck;

HA2

Dags för APL – Arbetsplatsförlagd utbildning. Eleverna i årskurs två är väl utspridda mellan Vara – Trollhättan – Vårgårda och Alingsås. Det är praktik på service- och matbutiker, bensinstationer, butiker, heminrednings- och klädbutiker. Med sig ut har de uppgifter att lösa – i kurserna Affärsutveckling och ledarskap, Inköp och Praktisk marknadsföring. Nu ser vi lärare fram emot att hälsa på dem ute i arbetslivet och se hur de bemöter kunder etc. Vi är lite för välkända för att vara ”Mystery shoppers” – så ibland skickar vi iväg tant Agda eller Hulda som agerar kunder… Tänk om våra elever visste!

HA3

Den stora begivenheten denna månad var givetvis den regionala UF-mässan i Borås, där

Ljus från SeasonCandle UF!

Ljus från SeasonCandle UF!

Ung Företagsamhet Älvsborg hade samlat ca 145 UF företag som kunde visa upp sina produkter och sälja under två dagar på Åhaga 4-5 mars. Det var två mycket intensiva dagar med föreläsningar, inspiration, och prisutdelningar. På scenen tog också ”State of Drama” plats. en pop & rockgrupp från Boråstrakten. Vi hade i år endast två UF-företag som ställde upp på mässan – och ett av dem vann i en Instagramtävling. Våra UF-företag, TeaTime UF och Season Candle UF säljer egna teblandningar och säsongsinspirerade doftljus. Nu ligger fokus på kundkontakter, försäljning och bokföring.

För att inspirera kommande UF-företagare så var också elever i årskurs 1-2 och lärare på besök under torsdagen. Nästa läsår blir det många fler som driver UF-företag på Sundlergymnasiet, det är verkligen Entreprenörskap – att tillsammans med klasskamrater starta upp, driva och lägga ner ett företag under ett läsår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *