Handelsblogg Januari/Februari 2016

Uncategorized

Januari
Nu drar sista terminen igång för våra Handelstreor, flera av dem har jobbat extra på jullovet  Praktik med HA3 - Sohloch verkar ha fått in en fot ute i ”verkligheten”. Jätteroligt! Nu är det full fart framåt med mässplanering, marknadsföring, näthandel, entreprenörskap och rollspel i personlig försäljning. Handelsettorna är tillbaka efter sin APL före jullovet – och de verkar både nöjda och glada. Kanske var det lite skillnad mellan att sitta ”på skolbänken” och att vara igång i butik och lager hela dagarna..?

Februari
Planering inför APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Eleverna i HA2 kommer att vara utspridda på olika företag och på olika platser. De har verkligen längtat efter att få gå ut på praktik. Praktik med HA3 - AminaDe har hittat praktikplatser i Vårgårda, Alingsås, Borås och Vara. HA3 är ute på praktik 1-2 dagar per vecka och de är också väl spridda, på orter såsom Alingsås, Vårgårda, Vara, Nossebro, Herrljunga.
Främst är det kläd- och modebutiker som lockar, liksom sportbutiker, matbutiker, caféer och butiker som säljer accessoarer och smink. Handelsettorna har jobbat med olika lagar inom
handelsbranschen och övat på att göra
produktpresentationer med mikrofonanläggning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *