Handelsblogg Mars/April 2016

Uncategorized


Mars

Den 16-17 mars var det dags för den regionala mässan i UF-företagande är ett årligen återkommande evenemang, det största under UF-året! Här får alla UF-företag i Älvsborgsregionen chansen att ställaAmanda, Tom, Amina på UF-mässan i Borås. ut och sälja sina varor och tjänster. Detta är också ett ypperligt tillfälle att marknadsföra sitt UF-företag och nätverk
a. Mässan hölls på Åhaga i Borås. Där var det verkligen knökfullt med ungdomar. – och besökare. Från Sundlergymnasiet fanns fem företag representerade med försäljning av kokböcker, isskrapor, en innovativ nyhet för rörläggarbranschen, lokalproducerade Vårgårdaprodukter och ett tjänsteföretag som anordnar disco för ungdomar.
Handelsettorna håller på att skapa affärsplaner för ett fiktivt företag – och skapar även en grafisk profil med hjälp av olika layoutprogram.

April
Den 15-16 april var det dags för VårgårdaMässan på Tånga Hed. Den arrangeras av Vårgårdas näringslivsorganisation COI – Center of Innovation. Här fanAzbije och Sebastian på UF-mässan i Borås.ns våra sex UF-företag med bland alla lokala företagare, föreningar, organisationer, skolor och uppfinnare. Denna mässa arrangeras vartannat år och brukar locka besökare – inte minst vetgiriga elever från närområdet. HA1- och HA2 hade med sig olika uppgifter ut på mässan för att dels lära sig mer om de olika företagen, hur man presenterar sig och hur man kan utforma olika montrar. Sundlergymnasiet fanns också representerat och där hade eleverna i HA2 fått nöjet och förtroendet av vår nya rektor att vara med och inreda monter samt prata med ungdomar som ville veta mer om skolan och våra utbildningar. Jättekul att få träffa så många!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *