HA1

UF-mässan torsdag den 5 mars 2015

Torsdagen den 5 mars var vi på Sundler och besökte den stora UF-mässan på Åhaga i Borås. En av de uppgifter våra elever fick var att skriva ner och sammanfatta sina upplevelser, intryck och känslor av dag som gick. Den första är skriven av Andreas, Elin och Lisa i HA1.

Den första är skriven av Andreas, Elin och Lisa i HA1.

Hej!

Kl 11.20 gick bussen till Borås, Åhaga med elever från Ek 1 & 2 och HA 1 & 2. Bussresan var en upplevelse, det var fint väder och det var vårkänsla i luften. Mässan i sig var bra och vissa företag verkade mindre förberedda medans vissa företag var väldigt seriösa och förberedda. Vi tyckte UF-mässan var intressant med många roliga företag, vissa var självklart bättre än andra men det var många fina montrar, grafiska profiler och spännande affärsidéer. När det gäller Sundlergymnasiets UF-företag så var deras montrar fina och stilrena. Vi tyckte att dom var bra försäljare och att de var trevliga. Ett UF-företag vann även en Instagramtävling – det handlade om att vara mest aktiva i marknadsföring på sociala medier. Det var många tjänster som såldes men de flesta UF-företag sälde varor. Det fanns så mycket företag så man inte hann kolla ordentligt på alla… Det man såg av dom flesta företagen var bra. Sedan fanns det vissa företag med försäljare som inte hade det bästa kroppsspråket – och det gjorde att man inte var så intresserad av att kolla in vad dom hade att sälja. För som man brukar säga – det första intrycket gör allt. Vissa företag hade jättebra säljare som såg väldigt mogna och professionella ut och dom gjorde så man blev intresserad av att se vilken produkt dom hade att erbjuda. Vi hittade också fina montrar som gjorde att man också blev mer nyfiken på vad dom hade att sälja. Sammantaget var det en bra dag och vi längtar redan till nästa års UF-mässa!

Och här berättar Sara och Ferdeze i HA1 om sina upplevelser under dagen som gick.

Hej!

Vi åkte 5/3-15 till UF- mässan i Borås. Där fick gå runt och kolla på olika företag från UF Älvsborg. Vi trodde alla företagen sålde varor, men många utav företagen sålde tjänster. Man blev mycket inspirerad och kände direkt att man ville starta ett eget företag. Där fanns många olika sorters företag – det kunde vara allt från produktföretag till tjänsteföretag. De som vi tyckte hade bäst monter och logga var Desert Desgin UF, På egen hand UF och Mustigt UF. Dessa företagen hade planerat väl hur de ville ha sin monter och logga. Vår grupp köpte inget, men vi funderade på att köpa från flera utav företagen.

När vi gick runt på mässan såg vi att flera hade lagt ner mer arbete än andra företag. De hade t.ex lagt mycket tid på sin monter och klädsel för att få en helhet. Företagen från Sundlergymnasiet var TeaTime UF och SeasonCandle UF. De hade lagt ner tid på planering speciellt för hur montern och loggan skulle se ut – och nu vet vi vad som väntar oss i årskurs tre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *