Om oss

Om oss

Vi som står bakom webbsidan är lärare och elever på Handels- och administrationsprogrammet. Vår skola heter Sundlergymnasiet och ligger i Vårgårda kommun, Västra Götaland. Vår tanke är att använda denna webbplats som en inspirerande del i utbildningen, där eleverna får möjlighet att skriva om sin utbildning inom handel, sin arbetsplatsförlagda utbildning (praktik) och trender på G.

Pedagogisk koppling

Eleverna kommer att jobba med olika miniprojekt och teman under sin tid på Sundlergymnasiet. Det kommer att ske i olika former och genom samverkan mellan olika ämnen/kurser och lärare. Vår webbsida ”Happy Handel” skall vara ett sätt för eleverna att visa upp sina arbeten, fotografier och filmer. Det skall också vara en möjlighet för eleverna att reflektera och återge det de lär sig ute på sina ”praktikplatser”. Vår förhoppning är också att de genom och att använda olika uttrycksmedel, skriva inlägg och bloggar utvecklar sitt språk.

Ett exempel är att vi redan i uppbyggnadsfasen involverade våra Handelsettor i att skapa en snygg och passande logga för ”Happy Handel”. De fick då möjlighet att använda sin kunskap som lärt sig under de första månaderna på Sundlergymnasiet i t ex kursen Information och kommunikation. Eleverna jobbade ivrigt fram var sitt förslag och en lärarjury utsåg bland måna bra bidrag det slutliga vinnarbidraget. Det är nu den logga som syns på vår webbsida. Detta är ett exempel på hur eleverna blev engagerade – och har sedan haft möjlighet att skriva bloggtexter där vi diskuterat ordval och källkritik helt naturlig. Tack vare detta har eleverna kunnat använda och visa upp sina färdigheter.

Upphovsrätt

Vi kommer att producera egna bilder, filmer och texter. Då vi väljer att låna in andras material kommer vi att skriva in källan eller länka till andra sidor på Internet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *